چطور سماق اصل و تقلبی را بشناسیم
سماق یکی از پرچالش ترین محصولات عطاریه و تقلب در این محصول بیداد میکنه.
سلام. من امیر کریمی هستم نویسنده مجموعه کتابهای آموزش صفر تا صد کسب و کار عطاری
انواع روشهای تقلب در سماق
ابتدا باید این نکته رو یادآور بشم که سماق در طبیعت در دو گونه اصیل قرمز و قهوه ای یافت میشه.
گونه قهوه ای ترش تر و گس(خرمالوی نارس) هست و به دلیل حجم زیاد رویش اون, قیمت کمتری داره.
گونه قرمز رنگ سماق هم ترشیش کمتره و رنگ جذابتری داره و قیمتش بالاتره
حالا بریم سراغ تقلبات سماق
انواع روش های تقلب در سماق
سماق دارای سه روش اصلی تقلب هست
روش اول:
ترکیب جوهر لیمو, سبوس, رنگ غذا, نمک و ی مشت سماق جهت خالی نبودن عریضه
در این روش اصلا سماقی در کار نیست و محصول فوق رو در صنف عطاری سماق هفت سینی مینامند یعنی قابلیت خوردن نداره
روش دوم:
ترکیب سماق قرمز و قهوه ای و آب زدن به اون
در این روش رنگ سماق قرمز بر رنگ سماق قهوه ای قالب میشه در نتیجه محصول به رنگ قرمز در میاد و از اونجا که سماق قرمز از سماق قهوه ای گرونتره, تقلب مفهوم پیدا میکنه
روش سوم:
اضافه کردن نمک به سماق
حالا چه قرمز باشه چه قهوه ای