سلام 🙂
ساعت 1:47 دقیقه بامداد مورخه12 شهریور هست، همه خوابیدن و من بیدار و در گوشه ای مشغول تایپ این خطوط هستم.
یکی از سوالات بسیار تکراری که عموم دوستان از من می پرسند فرمول ادویه گراماسالا هست.
اول یک توضیح بدم که این گراماسالا، یک ادویه هندی هست و اسمش به زبا ما میشه : “ادویه گرم” 🙂
بله همون داروی گرم که عزیزان لُر هم هنوز همون واژگان رو استفاده میکنن.
از اونجا که هندی ها (همین طور پاکستانی ها و بخشی از افاغنه) به چاشنی میگن : مصالح، و طبع کلیه متریال این ترکیب هم “گرم” هست، این ادویه شده “گراماسالا” یا همون داروی گرم 🙂
ترکیب این ادویه گراماسالا بسیار متنوع هست و در ایران عموما برای غذاهای گوشت قرمز (غیر از مرغ و ماهی) ازش استفاده میشه.
اما ترکیبی که من استفاده میکنم به شرح ذیل هست:
هل 1 کیلو
دارچین 0.5 کیلو
زیره سبز: 250 گرم
میخک: 250 گرم
فلفل سیاه: 250 گرم
جوز هندی: 250 گرم
اما یک مساله اینجا پیش میاد و اون هم قیمت بالای ترکیب هست که با توجه به نحوه مصرف ایرانی ها ( استفاده در غذاهای حاوی گوشت قرمز) میشه این تهدید رو به فرصت تبدیل کرد.
جوز هندی و میخک در ذائقه ایرانی ها برای غذاهای گوشتی جواب داده.
از اونجا که جوز و میخک ارزونتر از هل هستند، لذا میشه ترکیب رو به صورت زیر میکس کرد و گراماسالای مخصوص چلوگوشت ساخت با قیمتی ارزانتر:
هل 0.5 کیلو
دارچین 0.5 کیلو
زیره سبز: 250 گرم
میخک: 500 گرم
فلفل سیاه: 250 گرم
جوز هندی: 500 گرم
به این ترتیب قیمت تا حدودی ارزونتر میشه. اگر هم تصمیم به پایینتر آوردن قیمت گرفتین تا طیف بیشتری از افراد قادر به خریدنش باشن، از ارزان سازهایی مثل نمک هم می تونید استفاده کنید تا محصول برای عموم قابل خریداری بشه. همچنین اضافه کردن تخم گشنیز هم می تونه در متعادل کردن قیمت خیلی کمک کنه.
حالا نوبت شماست
اگر فرمول ادویه گراماسالایی داری که فروشش خوبه، همین زیر بنویسش تا همه ازش مطلع بشیم و به هم کمک کنیم 🙂
راستی اگر از عطاری خوشت میاد یه سر به اینستاگرام من هم بزن 😉
سلام
این ادویه برای جنوبی ها برای چه نوع غذایی استفاده میشه
غذاهای حاوی گوست قرمز و همچنین یک ادویه مکمل برای عموم غذاها