چگونه گل گاو زبان خوب را بشناسیم

گل گاو زبان با اون رنگ بنفش کاربنی و قیمتی که داره ، جزو دم نوشهای لوکس در دکان عطاری به حساب میاد.

مشتری ها عموما گاو زبان رو برای خاصیت تسکین سردرد و آرامش اعصاب خریداری میکنن.

من که به شخصه هرچقدر تستش کردم آرامشی احساس نکردم و احتمالا دلیلش اینه که کلا آدم آرامی هستم 🙂

اما بریم سراغ اصل مطلب:

مشخصات گل گاو زبان خوب چیست؟

رنگ گل گاو زبان باید بنفش کاربنی باشه.

انتها یا دُم گل گاو زبان اعلاء سفید رنگه و این کنتراست رنگ ؛ واقعا یکی از زیباترین ترکیب رنگهای دنیاست.

گاوزبانی که انتهای سفید رنگ نداره فرقش با گل ته سفید فقط در ظاهرشه و تفاوتی در خواص با هم ندارن.

گل گاو زبان
گل گاوزبان

گل گاو زبان هرچقدر درشت تر باشه مشتری پسند تره و به گل گاو زبان پر کلاغی معروفه.

هرچقدر گاوزبان صاف تر و بدون چروک تر خشک شده باشه حجم بیشتری هم خواهد داشت و اگر گاو زبان رو در بسته بندی می فروشید ، بسته ها حجیم تر و بزرگتر به چشم میان.

هرچقدر گل چروک تر باشه بسته ها کوچکتر میشن و به چشم مشتری کم ارزش تر میان.

بعضا جمع آورها گل رو با پرچم هاش میچینن که شبیه نخ می مونه که البته بهتره که اینطور جمع آوری نشه.

عموما گل گاو زبان اعلاء محصولی از استان قزوین به حساب میاد و گل ته سفید هم به گل نژاد سفیدآب (نام یک روستا) معروفه اما استان های دیگه ای که به کوهپایه نزدیکند دارای مناطقی هستند که گل گاوزبان در اونجا ها رشد میکنه.

در حال حاضر گاو زبان به دو صورت گردآوری از کوهپایه و کشت در مزرعه و باغ فراهم میشه .

گاوزبان باغی به دلیل نظارت بر میزان آبیاری و کوددهی، معمولا درشته و چون کسی که گل گاو زبان میکاره ، فکر محل خشک کردنش هم هست و این محل نزدیک یا درون مزرعه هست،معمولا به شکلی خشک میشه که چروک نشه.

بنابراین اکر به دنبال گاو زبان ارگانیک و کوهی هستین ، احتمالا انتخاب گل ریز و چروک، انتخاب حساب شده تریه.

در ضمن این نکته رو هم مد نظر قرار بدین که اگر یک جمع آور با کیسه گل گاو زبان نهایتا یک تا دو کیلو و کمتر اومد داخل دکان عطاری، احتمال بیشتری داره که گل گاو زبان کوهی و دیم باشه.

گاو زبان در مناطق مرطوب بعد از چیده شدن، پهن میشه تا رطوبتش رو از دست بده و بعد وارد کیسه هایی از جنس متقال میشه و به انبار منتقل میشه.

در هنگام خرید، به رطوبت گل بسیار دقت کنید و وزن گل رو در هنگام خرید بر روی کیسه بنویسید.

این مقاله رو حتما بخوانید:

چطور افت وزن محصولات در عطاری را مدیریت کنیم

گل گاو زبان رو معمولا با گشنیز یا سنبل الطیب خریداری میکنن.

یادتون باشه گل گاوزبان در فصل گرمای سال بعد از گرداوری، کرم می افته و داغون میشه لذا حتما طوری خرید کنید که موجودی تا اردیبهشت سال بعد تموم بشه.

دقت کنید که گل گاو زبان خشک به سادگی خرد و پودر میشه لذا به هیچ عنوان بی دلیل کیسه های گاو زبان خشک رو جابجا نکنید.

من فکر میکنم تا چند سال آینده گل گاوزبان هم در کارتها و بسته های مقوایی بزرگ نگه داری بشه که از خرد شدنش جلوگیری بعمل بیاد.

فصل برداشت گل گاوزبان از نیمه اردیبهشت شروع میشه و حدودا ۲۰ اردیبهشت به مغازه های عطاری می رسه.

گل ها که چیده شد، ساقه و برگ گل گاو زبان هم جمع آوری و خشک میشه و بعنوان دم نوشی ارزان قیمت ، به کشورهای دیگه مخصوصا پاکستان صادر میشه.

بعضی از شرکتهای بسته بندی ،گاو زبانهای پارساله و خورد شده رو برای تولید دم نوش کیسه ای استفاده میکنند.

اگر روی محصول اتیکت میزنید ، اتیکت زرد رنگ جلوه بسیار زیبایی به گل گاو زبان خواهد داد. همچنین کیسه زرد هم به عنوان ظرف نگهداری برای گاوزبان در بساط پیشنهاد میشه.

اگر سوالی در زمینه گل گاو زبان دارید همین جا بپرسید. حتما سوال شما سوال خیلی از افراد دیگه هم هست.

3 thoughts on “چگونه گل گاو زبان خوب را بشناسیم

    1. سلام خشک شده ک اصلا مشکلی نیست مواظب باشید خرد نشه و کرم نیوفته و بفروشیدش.
      اگر تونستید بسته بزنید و در بسته های کوچک جلوی چشم و دست بزارید
      و یا تا پاییز صبر کنید که بشه باهاش 4 گل درست کرد
      مواظب باش فقط کرم نیوفته

  1. سلام الان تو اینترنت زدم ده نمونه گاو زبان نشون داد .اصلا انگار هرچی گل آبی رنگه میگن گاوزبان..من چهار محالم .اینجا دوسه نمونه از این ها را دیدم و همون پنج برگ آبی کوچیک را از بچگی میشناسم.ولی حالا نمی دونم برچه اساسی دسته بندی شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *