زعفران 1 گرم
فلفل سیاه 50 گرم
رزماری 25 گرم و …..
یکی از سوالاتی که مخاطبان بعد از انتشار کتاب آموزش صفر تا صد کسب و کار عطاری از من می پرسند مربوط به نحوه محاسبه قیمت تمام شده یک ادویه هست.
یک ادویه خاص معمولا از چندین دوا ساخته شده و ما به عنوان عطار باید قیمت تمام شده اون دویه رو مشخص کنیم و بعد سود بکشیم روش و بفروشیمش.
به مثال بالا برمیگردیم
روش محاسبه بدین صورت هست که شما اول باید وزن کل فرمول رو محاسبه کنید:
یگ گرم زعفران +50 گرم فلفل سیاه + 25 گرم رزماری = 76 گرم وزن کل
حالا باید قیمت خرید تک تک اقلام رو محاسبه کنید:
ا گرم زعفران : 15 هزار تومان
50 گرم فلفل سیاه : 3000 تومان
25 گرم رزماری : 1500 تومان
مجموع قیمت خرید: 19500 تومان
حالا باید یک جدول تناسب ببندید و بگید:
76 گرم ادویه فوق، قیمت خریدش شد 19500 تومان
1000 گرم ادویه فوق، قیمت خریدش چقدر میشه؟
که نتیجه برابر است با:
(1000*19500) / 76 = 256500 تومان
یعنی یک کیلوگرم از ادویه بالا قیمت خریدش میشه 256500 تومان.
حالا نوبت محاسبه قیمت تمام شده هست.
قیمت خرید با قیمت تمام شده فرق می کنه. قیمت تمام شده شامل قیمت خرید، پول کارگر، استهلاک و … هست.
حالا با توجه به موارد فوق، قیمت تمام شده رو محاسبه می کنید و بعد سود خودتون رو میکشید روی قیمت تمام شده.
اگر هم مطلب کمی گنگ بود، یک فایل تصویری از آموزش فوق در اسنستاگرام الوفلفل گذاشتم که می تونید از لینک زیر بررسی کنید: