یادمه حدود ۵ یا ۶ سال قبل بود که یواش یواش تبلیغات بر روی پودر سنجد شروع شد.
تا قبل اون ، سنجد بیچاره می موند روی درختها و بجز پرندگان کسی حالشون رو نمی پرسید.
اما در مدت ۵ شش سال آنچنان جایگاهی پیدا کرد که الان یک رکن فروش محصولات پاییزی در عطاری شده.
اما سنجد رو چطور باید خرید؟
سنجد خوش فروش سنجدی هست که درشت ، و بلوطی رنگ باشه و اگر سورت شده باشه عالی میشه.
نکته ای که داره اینه که سنجد های کمرنگ و ریز همیشه ارزون تر هستند و برای پودر کردن استفاده میشن.
بعضی از نژادهای سنجد کلا چه ریز و کال و چه درشت و رسیده ، زرد رنگ هستن که محصولات ایده آلی برای تهیه پودر سنجد هستند.
چرا؟ چون کاملا رسیدن ؛ پس شیرین هستند ، گس نیستن و پودر شون بسیار خوش خوراک تر از سنجد های کال خواهد شد.
برای آسیاب کردن سنجد باید از آسیابهای بزرگ توری دار استفاده کنید. چون رطوبت سنجد در آسیابهای رومیزی که امکان تبادل رطوبت با محیط بیرون رو به سنجد نمیده،باعث گِل شدن سنجد میشه.
البته اگر فقط آسیاب رومیزی دارید ناامید نشید.
سنجد تازه رو همراه با پودر سنجد کاملا خشک آسیاب کنید تا پودر سنجد خشک ، رطوبت سنجد تازه رو در آسیاب متعادل بکنه که حالت گِل شدن پیش نیاد .
اگر با آسیاب رومیزی خواستید برای مشتری سنجد بکوبید ، حتما باید تاکید کنید که مشتری سنجد رو داخل سینی بالای بخاری ،کاملا خشک کنه تا هسته و گوشت سنجد کاملا پودر بشه.
اگر سنجد درجه یک خریدین حواستون به افت وزن سنجد باشه.
برای آگاهی در مورد افت وزن محصولات عطاری حتما این مقاله رو بخونید:
مواظب افت وزن محصولاتتان باشید
جهت به حداقل رساندن افت وزن سنجد، اون رو در کیسه های پلاستیکی نگهداری کنید .
البته حتما سنجد باید جاش خنک باشه که در کیسه پلاستیکی نگنده.
در فصل پاییز که رطوبت بالاست و عملا افت وزن ناچیزه.
در فصل گرما هم سنجد ها رو در سردخانه نگه میدارن تا نرم و سالم بمونه و عموما دیدم که در پلاستیکش قرض ضد حشرات هم قرار میدن.
توجه کنید که سنجد تازه بعد از اینکه پودر شد،بخاطر رطوبتی که داره، پودرش کلوخ کلوخ میشه و این کلوخ شدن دلیل بر بی کیفیتی اون نیست.
پودر سنجد قابض هست و خاصیت یوبس کنندگی داره.
برای همین معمولا بهتره با یک ماده ملین مثل شیر خورده بشه که باعث اعتدال در دفع بشه.