فرنجمشک یا تخم شربتی

فرنجمشک یا فرجمش از جمله دانه‌هایی هست که در ایران با مخلوط کردنش در شربت، در فصل گرما ازش استفاده میکنن.

فرنجمش
ترنجمشک یا فرنگمشک

فرنجمشک در ایران و اروپا رشد میکنه و گیاه اون از خانواده نعنا هست.

مثل همیشه به خواص فرنجمشک کاری نداریم و میریم سراغ نحوه و نکات مهم خرید و فروش فرنجمشک در دکان عطاری.

مشخصات ظاهری فرنجمشک:

دانه های فرنجمشک سیاه متمایل به قهوه ای هستن و از تخم ریحان کوچکتر و لاغر تر هستن و وقتی در شربت و آب ریخته میشن، خیلی خیلی کم آب بخودشون میگیرن و مثل تخم ریحان یادانه چیا نیستن که حسابی باد کنن.

بعد از اینکه تخم ریحان با اقتدار کامل وارد نوشیدنی های تابستونی شد ؛ فرنجمشک سهم بازارش رو از دست داد چون هم گرونتر بود و هم آب کمی به خودش می گرفت.

لذا امروزه به فرنجمشک ، “تخم شربتی ریز” هم گفته میشه.

فرنجمش معمولا از تخم ریحان گرونتره و قابلیت صادرات داره لذا ممکنه در مواقعی بسیار گرون بشه(به دلیل وجود بازار فروش در خارج از کشور)

ولی اگر صادر نشه قیمتش حدودا دو تا سه برابر تخم ریحان خواهد شد(توجه کنید که نوسان زیادی در قیمتش وجود داره ولی این نوسان سالانه هست).

فرنجمشک طبیعتا در فصل گرما و ایام عاشورا و تاسوعا و ماه رمضان گرونتر میشه لذا قبل از داغ شدن هوا می بایست خریدتون رو انجام داده باشین.

فروشش در سمت ما (قزوین) خیلی کم شده و تخم ریحان تغریبا تونسته از میدون به درش کنه.

پس نشان اصلی فرنجمشک این شد که از تخم ریحان کوچکتره، لاغره و رنگش به سمت قهوه ای سوخته میزنه.

در هنگام خرید هم مسلما هرچه سورت تر و تمیز تر باشه با کیفیت تره.

اگر شما از خواص ترنجمشک چیزی میدونید یا اینکه نامهای دیگری از اون رو بلدین خوشحال میشم در زیر همین صفحه برام بنویسید .سپاس🙃

One thought on “فرنجمشک یا تخم شربتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *