آموزش کاشت سبزی خوردن در باغچه

حدودا 12 ساله بودم که به یک خونه باغچه دار نقل مکان کردیم.

از اون تاریخ به بعد همیشه با بحث باغچه و سبزی کاری در متراژ کوچولو در ارتباط بودم.

امروز میخام در مورد کاشت سبزیجات در باغچه چیزهایی براتون بنویسم که اگر تجربه ای در این زمینه ندارین، لااقل از صفر شروع نکرده باشین و چرخ رو خودتون اختراع نکنید!!

به متراژ باغچه اهمیت ندین.

هر چقدر که باغچه تون کوچک باشه، باز هم میتونه محل رشد چند تا گیاه خوراکی مثل سبزی خوردن و یا یک بوته گوجه فرنگی باشه!!

پس چیزی که مهمه، بزرگی دل شما و بلندی طبع شماست که تصمیم گرفتین به چند تا دونه و بذر خشک،فرصت زایش و رویش و تکامل بدین.

آموزش کاشت سبزی خوردن

خوب بریم سراغ موارمورد نیاز:

بذر سالم

آبپاش

بیلچه

اعصاب راحت!!

آماده سازی زمین

در اولین گام باید زمین باغچه تون رو بیل بزنید و اگر زمین گِل باشه، کلوخ کلوخه میشه.با پشت بیل بکوبید توو سر کلوخه ها که خورد بشن.

اگر دیدن خاک خیلی خیسه،موعد مناسب بیل زدن نیست و باید بعد یکی دو روز صبر کردن بیایین سراغش.

اما اگر با پشت بیل زدین توو سر کلوخه ها و کلوخه ها پودر شدن ، بهترین زمان بیل زدن همین الانه.

در حین بیل زدن، سنگهای خاک رو جمع کنید.اگر از سال قبل ساقه های گیاهان روی سطح خاک باقی مونده، بسوزونیدشون و خاکسترش رو با خاک قاطی کنید.

بیل باید حداقل، تکرار میکنم حداقل یک وجب بره داخل خاک باغچه.بیل زدن که تموم شد، اگر شن کش داشته باشین که خیلی عالی میشه.

با شن کش سطح باغچه رو کاملا صاف کنید. اگر هم شن کش نداشتین با یک تکه چوب این کار رو بکنید.

اگر باغچه تون بزرگه، هر مربع 120*120 سانت رو به یک سبزی اختصاص بدین و دور این مربع رو خاکریز درست کنید .این مساله خیلی مهمه.

چون مانع حرکت آب به سمت جاهای پست باغچه میشه.

حالا ما یک باغچه داریم که به چند مربع تقسیم شده و سطح هر مربع صافه صافه و دور مربع، یک خاکریز به ارتفاع نهایتا 12 سانت ساخته شده.

آماده سازی بذرها:

در این مرحله شما باید بذرهای سالم و با کیفیتی از یک عطاری معتبر تهیه بفرمایید.

در صورتی که اهل خرید اینترنتی باشید ، می تونید از لینک زیر اقدام به خرید بذر بکنید:

خرید بذر سبزیجات

ما در فروشگاه اینترنتی مون دو تا بسته بذر داریم:

ما در فروشگاه اینترنتی مون، دو تا بسته متفاوت از ترکیب چند مدل بذر داریم:

بسته بذر سبزیجات مخصوص باغچه های کوچک

بسته بذر سبزیجات مخصوص باغچه های متوسط

با توجه به اندازه باغچه تون، یک بسته حاوی چند مدل بذر مختلف تهیه کنید

چطور بفهمیم که بذرها سالم هستن؟

بذرها رو در یک ظرف لای یک پارچه ترجیحا حوله ای بریزین و روی حوله آب بریزین تا کاملا خیس خیس بشه.

بهشون فرصت بدین.یک تا سه روز صبر کنید تا از تغییر و تحول و بیدار شدن بذرها مطمئن بشین.

این کار فقط برای باغچه های کوچک و متوسط جواب میده.

کشاورزهای زمین های بزرگ، بذرها رو می پاشن و روش دیسک میزنن که بره زیر خاک.

ولی ما چون کارمون در مقیاس کوچیکه،میتونیم فعالیتهای تکمیلی برای کارمون در نظر بگیریم.

دیدین که بذر ها شروع به بیدار شدن کردن؟

عالیه، پس بذر ها سالم هستن.

حالا وقت انتقالشون به باغچه رسیده.

پاشش بذر سبزیجات:

بذر ها رو میبرین و روی خاک میپاشین.

من برای اینکه بتونم بذرها رو با فاصله معقولی از هم بر روی خاک بپاشم، بذرها رو با خاک ریز نرم یا ماسه مخلوط میکنم و بعد شروع به پاشیدن میکنم تا بذر کاملا یک نواخت در هر مربع توزیع بشه.

اگر این اتفاق نیوفته بعد از رویش سبزیجات، مجبورین تعداد زیادی از اونها رو از ریشه در بیارین و در جاهای خالی بکارین که کار پر درد سر و کم بازدهی هست.

مخلوط بذر و شن رو که روی سطح باغچه پاشیدین،یک لایه خاک نرم یا شن به قطر یک سانتیمترروی بذرهای سبزیجات میریزین.

چرا؟ چون خانم گنجشکه و آقای مورچه، زحمت خوردن بذرها رو نکشن!

حالا با آبپاش روی این لایه آخری رو آب میپاشین.

به هیچ عنوان نباید فشار آب بتونه نظم سطح نهایی ما رو به هم بزنه.

نباید اونقدر آب بدین که آب در سطح شروع به حرکت کنه، چون بذرهای سبزیجات رو با خودش میشوره میبره به جاهای پست باغچه.

خوب تا اینجا همه کارها به درستی انجام شده.

از حالا به بعد باید صبر کنید و منتظر جادوی طبیعت باشین.

ظرف یک هفته، بذرهای سبزیجات، سر از خاک بیرون میارن و به شما و طبیعت سلام میکنن.

یک هفته دیگه صبر میکنیم.

قسمتهای پر تراکم رو با بیرون کشیدن چند تا از ساقه های کوچک و ضعیف، خلوت میکنیم و البته اونها رو هم نوش جان میکنیم و یا در قسمت های کم پَشت باغچه می کاریم.

روزی یک بار بهشون با آبپاش آب میدیم.اونم دم عصر.

وقتی ارتفاع سبزی ها به بیش از 20 سانتیمتر رسید، قسمت بالای ساقه سبزی رو میچینیم تا شروع کنه به جوانه زدن از پایین و پرپشت شدن.

هر چی که بوته ها پر پشت تر میشن، می تونیم بعضی از بوته ها رو از ریشه در بیاریم و به جاهای دیگه و یا به سر سفره!! منتقل کنیم تا بوته های سالم و بزرگ، بتونن حسابی رشد کنن و بزرگ بشن

همین طور که هر روز از برگهای تازه باغچه تون سبزی می چینید و سر سفره غذا میل میکنید، زیر برگها رو چک کنید که علفهای هرز سراغ باغچه تون نیاد

اگر هم علف هرزی دیدن، لطف کنید و از ریشه در شون بیارین!

سبزیجات که بزرگ شدن، می تونید آبپاش رو کنار بگذارید و با شلنگ آبیاری شون بکنید

در انهتای فصل، تعدادی از بوته ها رو به حال خودشون بگذارین تا بتونن گُل بدن و بذر تولید کنن

بذر ها رو جمع کنید و برای سال بعد نگه دارین

شاید کمی بیشتر از نیازتون بذر تولید کرده باشن اما نگران نباشید

خیلی از بذرها خاصیت دارویی هم دارند و می تونید اونها رو به مصرف برسونید و یا به عطاری محل و یا دوستانتون بفروشید!!

سوالی ندارید؟

نظر چطور؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *