اجاره دکان عطاری

کجا دکان اجاره کنم؟

بزرگترین ابهام برای کسانی که قصد راه اندازی یک دکان عطاری رو دارن، انتخاب یکی از این دو مساله هست:

الف) یک دکان در گذر پر تردد و پاخور بالا و به تبع اون کرایه بالا

ب)یک دکان با کرایه پایین و طبیعتا پاخور کمتر

پاسخ این سوال به دو عامل مهم بر میگرده:

1-آیا شاگردی کردین یا خیر.

2-آیا شاگرد دارین یا خیر.

عجیبه نه؟ حالا بریم موارد بالا رو تشریح کنیم و ببینیم چه ربطی به اجاره دکان داره.

شاگردی کردین یا خیر

کسی که تجربه کافی کسب کرده باشه، به دومقوله مسلطه:

1-تامین اقلام: شناخت تامین کنندگان، فروشندگان،روشهای دریافت کالا (باربری ها) ، تسلط به تولید ادویه جات ترکیبی، روغن گیری و …

2-فروش: اینکه توانایی راه اندازی چند مشتری به صورت همزمان رو داشته باشه مثلا کار با چند دستگاه آسیاب، روغنگیری و … به طور همزمان و پاسخگویی به مشتریان.

اگر تجربه تامین مواد اولیه و پاسخگویی به چند مشتری رو به طور همزمان ندارید، قطعا انتخاب مغازه در یک مسیر پر تردد ایده جالبی نیست.

فروشندگی در یک عطاری با پاخور بالا و مشتری حضوری کار آسونی نیست و تقریبا میتونم بگم اداره اون توسط یک نفر امریست محال.

2-آیا شاگرد دارین یا خیر.

یک مغازه با پاخور بالا به طور ناگهانی محصولاتتون رو به پول تبدیل میکنه و شما می مونید و سیل مشتریانی که هر چی میخوان شما ندارید.

تا بیایین و بجنبین ادویه ها تمام! روغنها تمام ! بسته ها تمام میشه و شما می مونید قفسه های خالی و اجاره ماهانه سنگین که هر سی روز باید زحمت پرداختش رو بکشید. تولید محصول در عطاری یک فرایند زمان گیره چون مواد عطاری نیاز به فراوری داره. در این حالت دو سناریو پیش میاد:

سناریوی اول: برون سپاری کارها. مثلا خرید ادویه جات ترکیبی و تک قلم پودر شده، روغن های حاضری و …. بیاد داشته باشیم که همیشه برون سپاری با کمی ریسک همراهه و باید در انجام این کار دقت کرد. چرا؟ چون ممکنه ادویه جات با اون کیفیت مدنظر به دست شما مشتریتون نرسه و باعث رنجیدگی و بی اعتمادی مشتری بشه. نمیگم برون سپاری کار غلطیه نه خیلی هم خوبه ولی باید کار رو به پیمانکار معتبری سپرد.

سناریوی دوم: عدم توانایی تامین محصولات و ” ندارم ” گفتن های مکرر به مشتریان که نتیجه اش بعد شش ماه میشه اینکه مشتری ها میگن فلانی که هیچ وقت هیچی نداره هر وقتم میری یک ساعت باید منتظر شی!

کارهایی مثل شستن، پاک کردن، الک کردن، آسیاب کردن، میکس کردن، بسته بندی و … زمان بسیار زیادی می طلبه. از طرف دیگه خرید هم داستان پیچیده و زمان گیری هست. باید مدام بری بازار و خرید کنی. این باربری اون باربری، بررسی محصولات و قیمتها و …

یک دکان پر تردد حتما نیاز به حداقل یک شاگرد یا فروشنده در ابتدای کار داره. اگر شاگرد یا فروشنده از اعضای خانواده یا شریک مورد اعتماد باشه که خوبه، اما اگر چنانچه غریبه باشه، مانور صاحب کسب و کار رو کم میکنه چون علاوه بر اینکه کلی کار باید انجام بدی، ایشون رو هم باید دقیق زیرنظر بگیری تا دست از پا خطا نکنه و کاملا بهش تفهیم بشه که: “مدیر مغازه حواسش به همه چی هست!”

دکان با پاخور بالا همیشه و همیشه مشتری داره و از اونجا که اجاره اون هم بالاست، شما باید بتونید سازکاری رو تدارک ببینید که روزهای تعطیل هم بتونید دکان رو باز نگه دارید. چون فروش همیشه بالاست و یک روز هم یک روزه و فروش و سود قابل توجهی رو موجب میشه.

لذا اگر تجربه کافی در مدیریت یک فروشگاه عطاری رو ندارید و به عبارتی بی تجربه هستید، و اگر امکان گرفتن شاگرد رو برای شروع کار ندارید، به مدت یکسال در یک دکان با پاخور ضعیفتر مشغول به کار بشین. به عبارت دیگه در دکان خودتون شاگردی کنید!!

پیشنهاد: بهتر خواهد بود اگر دکان رو در نزدیکی اون راسته پر تردد انتخاب کنید تا وقتی که یک سال گذشت و به تامین و فروش و مدیریت داخلی دکان مسلط شدید، بتونید مشتریانی که در طول اون مدت یکسال جمع کردید به محل جدید دعوت کنید.

توجه: با خودتون شرط کنید که در مدت یکسال، مهارتهای لازم برای گردوندن یک عطاری در راسته پر تردد رو کسب کنید و بتونید به یک راسته پر تردد نقل مکان کنید. یک سال خیلی زود میاد و میره. مواظب باشید که خودتون رو به کم قانع نکنید. دریک دکان در راسته ضعیف، احتمالا زمان اضافی برای کسب مهارتهایی نظیر بازاریابی آنلاین خواهید داشت. روی این مقوله کار کنید. بعد از داستان کرونا، خرید اینترنتی کاملا در کشور جا افتاده. کسانی رو میشناسم که فروشهای بسیار بالایی از طریق اکانتهای شبکه مجازی شون رقم میزنن. این موضوع رو جدی بگیرید. صفحات شبکه های مجازی رقبای قدرتمند فروشگاههای فیزیکی هستند. این تهدید ها رو به فرصت تبدیل کنید. در یکسالی که فرصت کافی دارید بازاریابی اینترنتی رو یاد بگیرید

بیشتر بخوانید : دوره آموزش بازاریابی اینترنتی ویژه کسب و کار عطاری

3 thoughts on “کجا دکان اجاره کنم؟

  1. سلام خسته نباشيد
    خيلي عالي بود
    الان اين مقاله كامل بود؟يا ادامه داره؟
    در حال حاضر فقط يك كتاب چاپ كرديد؟

    1. سلام بله فعلا یک کتاب هست که امیدوارم در نوروز 1400 موفق به نوشتن جلد دوم کتاب آموزش صفر تا صد کسب و کار عطاری بشم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Follow by Email
Instagram
Telegram